De groene weiden van het Land van Herve

Onze streek wordt sinds de vijftiende eeuw gekenmerkt door permanent grasland. De nog steeds familiale landbouw bestaat voornamelijk uit melkveebedrijven.
De koeien voeden zich met het sappige gras dat ze vrij grazen in de weiden.
De kwaliteitsmelk die op die manier wordt vergaard is essentieel om een verse kaas van goede kwaliteit te maken.

De kaasmakerij Régal is lid van het duurzame zuivelnetwerk:

Streek

Onze koeien voeden zich met het gras van de weiden waarop het Land van Herve zo trots is. De verse melk die ze produceren wordt na het melken onmiddellijk verwerkt.
De melk is deels afkomstig van ons familiebedrijf, de Ferme Bidelot, naast de kaasmakerij. De verwerking gebeurt voor een groot deel met de hand en garandeert een zachte bereiding van de kaas.

Anderzijds is de kaasmakerij Régal lid van het duurzame zuivelnetwerk MARGUERITE HAPPY COW. Dit netwerk heeft als doel melk van gedifferentieerde kwaliteit te produceren om lokaal te verwerken tot kaas. De engagementen van het netwerk zijn voeding van de koeien op basis van gras, lokaal geproduceerde plantaardige voedingsmiddelen en gegarandeerd GGO-vrij en de koeien moeten minimaal 180 dagen per jaar in de wei grazen.

Voor meer informatie: www.margueritehappycow.be