Verse

Ambachtelijke kazen

De Kaasmakerij Régal is een ambachtelijke kaasmakerij die zich specialiseert in de productie van verse kazen. Ze zet een eeuwenoude traditie voort waarbij melk van de boerderijen van het Land van Herve wordt verwerkt tot kaas. Als producent van traditionele maquées de campagne "moulées à la louche" (d.w.z. dat de kaasvormen met een pollepel worden gevuld) en verse natuurlijke of gearomatiseerde kazen is Régal de ambachtelijke Belgische verse kaasmaker bij uitstek.

We produceren geen verse kazen, we maken ze met passie.

Dankzij ons ambachtelijk vakmanschap kunnen wij ook "maatwerk" leveren, om aan de specifieke behoeften van professionals te voldoen.

Sinds 1918

Erfgoed

Rond 1918 schuimde Marie Camal de straten van het dorpje Queue-du-Bois in het Land van Herve af. De jonge Marie duwde een handkar voort gevuld met haar verse kazen die ze verkocht in de straten en op de lokale markten.

Streek

De groene weiden van het Land van Herve

Onze streek wordt sinds de vijftiende eeuw gekenmerkt door permanent grasland. De nog steeds familiale landbouw bestaat voornamelijk uit melkveebedrijven. De koeien voeden zich met het sappige gras dat ze vrij grazen in de weiden. De kwaliteitsmelk die op die manier wordt vergaard is essentieel om een verse kaas van goede kwaliteit te maken. De Kaasmakerij Régal is lid van het duurzame zuivelnetwerk MARGUERITE HAPPY COW.

Meer informatie

Onze

Producten

Onze verse kazen en kaaswrongels worden gemaakt volgens de traditionele ambachtelijke methodes van het Land van Herve. Die deskundigheid is ons handelsmerk. Ontdek ons productassortiment.

Deskundigheid &

Passie

Het omzetten van de melk uit de uier van de koe naar verse kaas heeft iets magisch. Het is het resultaat van een combinatie van fermenten, vakkennis, meesterschap, geduld en liefde voor het ambacht van kaasmaker.

Erkenning van onze deskundigheid

Dit jaar behaalden we verschillende medailles op de Waalse kaaswedstrijd georganiseerd door het Apaq-W in het kasteel van Harzé.

Régal en u

Word lid van onze Facebook-pagina om op de hoogte te blijven van onze actualiteit en nieuws te ontvangen over onze nieuwe producten en aanwezigheid op activiteiten voor het grote publiek, en help ons om het ambacht en de deskundigheid die deel uitmaken van ons collectieve erfgoed te behouden.

Hier vindt u een niet-uitputtende lijst van de verkooppunten waar u onze verse kazen kunt kopen.

Ontdek de vele manieren om verse kazen te verwerken en bereiden. En aarzel niet om uw recepten met ons te delen.

Professionals

Restauranthouder, traiteur, kleinhandelaar, klik hier voor een lijst van de distributeurs bij wie u onze verse kazen kunt bestellen.

Afhankelijk van uw wensen, kan Régal de verse kaas ontwikkelen die het beste aan uw specifieke behoefte beantwoordt.